Hmmm

Börjar få en ful ovana att blogga mitt i nätterna. Kan det vara så att tankarna börjar samlas sig inför sänggåendet?
Idag har dagen varit lite knasig. Det började med att min hemmatelefon inte fungerade (igen). Tyvärr börjar inte dagen riktigt förrän jag har fått mitt härliga samtal med Pål. Detta samtal kom kl 11.00. Senare under dagen kom jag på att män är underbara när dom kommuniserar. Jag har ställt frågor idag och fått till svar: jo, från den ena, Hummm, från den andra och Tack, från en tredje. jisses sicka uttömmande svar man får ibland. nu är det så att jag är ingen tankeläsare och Ni män får gärna vara lite tydligare med att berätta så det inte blir konstiga missförstånd. Sen kom man väl till jobbet och dagen blev inte riktigt lika tokig som igår men nästan. Igår förbrukade jag tre olika truckar. SKIT TRUCKAR måste jag säga. Jag måste även erkänna att jag mår prima med mina nya kollegor och mina nya arbetsuppgifter. Jobbet kanske inte är så stimulerande men man får röra på sig och man ser lite folk emellanåt. Eftersom jag nu hade en ganska tröttsam syn på män idag så var Peter på jobbet ett föredömme för det manliga släktet.
Nu ska frk Karlsson gå och lägga sig. Klockan har redan slagit över till Torsdag så jag får skriva att imorgon kommer äntligen mannen i mitt liv till mig. Det ska bli så underbart.

En helg i hockeyns tecken

Ja då är man hemma igen efter en dag i ishallen. Stingers har spelat 2 matcher ute i Rönnäng idag. Första matchen gick ganska så bra med tanke på att sist dom möttes för 2 år sedan så vann Rönnäng med 22-1 men idag vann dom bara med 8-1 så visst har våra killar blivit mycket bättre :D Tyvärr orkade dom inte riktigt med två matcher utan förlorade den andra matchen mot Trollhättan med 14-0. Men eftersom jag vet att våra killar kan bättre än så så kommer dom att komma igen. Dom var helt enkelt jätteduktiga idag. Och jag, hmmm jag är en riktig hockeymamma.. hehehe sitter och hejar och skriker som den värsta. Det är ju så att jag tycker dom spelar så bra. Det är underbart att se hur dom växer ute på isen. Åker och tar för sig. jisses, dom får ju inte ens tacklas i denna åldern men oj vilka tacklingar dom får och ger :D hahaha Timmy flög iväg som en liten handske idag. Trodde han skulle bli rädd men nädå, killen som gav tacklingen fick allt smaka på sin egna medicin.. Timmy ger inte upp utan är en riktig tuffing. Hårt mot hårt :D

Nästa helg är det matcher både på lördagen och söndagen. Tror dom ska till Uddevalla på lördagen för att spela 2 matcher och till Vänersborg på söndagen för två matcher.  På onsdag är det extra träning. Mycket hockey blir det men så länge dom tycker det är kul så gör det ju inget, och för tillfället så verkar det som om dom skulle kunna träna varje dag om dom fick.

Nu är det "bara" 5 dagar kvar tills min stora älskling kommer till mig. Tyvärr så tror jag han inte förstår hur mycket jag längtar. Önskar det fanns mer tid att kunna vara tillsammans på, men jag får vara glad för det jag får, även om det känns alldeles för tungt ibland.

Meningen med livet :O

Denna ständiga fråga utan svar. Vad är meningen med livet?? Är meningen att vi ska sova, äta, jobba, dö i soffan på kvällarna för att sen gå och lägga oss igen för att vi måste orka med att jobba. Finns det verkligen ingen annan mening med livet? Om jag får citera min samåkare: Det är en konstig saga vi lever i. slut citat. Ja det är en konstig saga. Kan vi styra vårt öde själva? Varför händer vissa saker bara? Vem bestämmer att vissa får leva ensamma och vissa får leva tillsammans? Vem bestämmer om varför vissa blir barnlösa och andra kan yngla av sig? Vem bestämmer att just du är en bättre förälder till ett eller flera barn än dom som är barnlösa? Varför får vi olika prövningar i vårt liv? Ingen får ju gå igenom samma sak men vissa kanske kan komma i närheten av varandras prövningar. Ska jag bara sitta här och godta att det här är mitt liv och det kommer inte förändras. Du är dömd till detta livet. Kan jag verkligen inte påverka eller styra det som jag vill? Hmmm man säger ju att man bestämmer över sitt egna liv. Men gör man det? Jag kan inte påminna mig om att jag har bestämt att mitt ska vara så här. Mina drömmar när jag var liten var helt andra. Den enda drömmen som har gått in är att jag fick en underbar son! Alla andra drömmar är fortfarande drömmar och jag tror inte jag kan göra något åt dom än just behålla dom som drömmar. Ingen annan av mina drömmar kommer någonsin gå i uppfyllelse och jag kan inte göra något åt det. Då kan jag säga att jag kan i alla fall inte bestämma över mitt liv. som jag skrev, då hade mitt liv varit något helt annat.

en vanlig dag

Idag har det varit en sån där dag som man egentligen inte behöver. Det har helt enkelt inte hänt något spännande eller ovanligt alls. Jag kämpar på med jobbet och lär mig nya saker hela tiden. Vilket är kul. Mor och far har passat Timmy för Tony är i Köping på jobb. Jag tror att dom som har haft mesta jobbet idag är nog mor och far. Timmy hade extra träning i ishockeyn idag så dom har fått ta och hjälpa honom på med utrustning och fått frysa i en iskall hall.

Jag har hamnat i någon form av höst depp. Inget känns toppen längre. Har börjat ifrågasätta mig själv. Känner mig ganska så otillräcklig. Måste nog försöka hitta någon förändring i livet snart annars går jag under. Nä nu ska jag inte gnälla här inne. Ska bara försöka skriva positiva saker. Men som sagt, det händer inget kul alls just nu och jag har inget att se fram emot heller.

När jag får tillbaka lite energi så skriver jag igen.

God natt alla som läser här
Sov gott!

Kram

på begäran

Nu är det tisdag och jag har gjort en dag på mitt nya jobb. Jag tror minsann det kan bli väldigt bra.
Har nog aldrig känt mig så välkommen som jag gjorde igår. Dom hade fixat med allt.Mitt namn på lagtavlan, skåp, och på infotavlan stod det välkommen Keo och det var någon som hade gjort hjärtan och ballonger runt det. Mycket trevlig!!

I helgen så blev det blött.. tror inte jag behöver säga mer..

Det som är svårt just nu är väl längtan till Pål. Att man kan längta och känna så mycket är ganska otroligt. Här skulle jag kunna skriva så mycket mer men jag tror jag nöjer mig med detta nu.

ha en toppendag!

kram


På bondgården



Två glada goa killar som har hela munnen full med smörgås.
Ja, idag var jag med Timmy och hans klass på studiebesök på en bondgård. Det var riktigt kul faktiskt. Efter vi hade fått en väl visad tur i ladugården med mjölkrobotar och stora mixar så blev det fika med smakprov på vad man kan få från en ko.
Jag har haft en ganska stressig dag idag. Det började kl 0600 med att stiga upp, duscha och iväg och hämta min bil som har varit på service. Efter det vad det då dags för ett studiebesök för att senare stressa ner till Konditoriet på torget och hämta ut smörgåstårtan jag hade beställt till jobbet. Det var ju min sista dag på inleverans idag och jag kan med glädje säga att det känns väldigt skönt. Till min stora förvåning fick jag en present från mitt lag. Och vad fick jag.. hehehe det bästa som finns :D POLSK HONUNGSVODKA.. mmmmmuuuummmmsssss. Så nu kan jag sitta hemma här och bara må så gott när vintern kommer och jag har något gott att värma mig med när jag är frusen.

I morgon är det dags för Timmys hockeyträning först för att efterföljas av en nätt liten bilfärd till Norge på middagen. Imorgon ska Siw-Mette och jag bara ha det så mysigt. Vad som händer har jag ingen aning om men jag tar med mig pubkläder ifall damen ifråga får för sig att vi ska dra till puben.

ha en toppen helg!

kram

Ny vecka...

och nya möjligheter. Ja så heter det ju faktiskt. Idag känns det faktiskt ganska så bra. Jag har bara denna veckan kvar nu på mitt gamla jobb och känslan är underbar. Ser med spänning fram till nästa måndag när jag ska börja på mitt nya. Jag ska försöka att åka och hälsa på mina nya kollegor under veckan. Haha kan vara bra och veta vilka dom är och vart dom är :S. För jag har lite dålig koll på vart jag ska infinna mig nästa måndag. Men allting löser sig på något sätt.

Matchen i lördags blev som jag ville. en vinst för mitt kära Färjestad. ÄNTLIGEN!!

Igår blev mina planer om en lugn och fridfull dag hemma helt omplanerade. Min ömma moder ringde och sa att jag och min bror skulle hämta våra saker som vi hade lagt undan. (möbler och dyl) så det var bara att försöka få min bror och svägerska till att ställa upp med bil och släp. Det gick jättebra till slut och vi hade nästan en perfekt familjedag :D
Hela gänget följde med mig hem och hjälpte mig bära upp sakerna och nu är här riktigt välmöblerat och fint. Känns kul och jag är mycket nöjd. Timmy fick en kista som han skulle lägga sina leksaker i och tog tag i det med engång. Han är verkligen duktig när han sätter den sidan till. Så idag sitter jag bara och njuter av min nymöblerade lägenhet :D.



jaha..

Lördag och alldeles ensam. Inte ens sonen vill umgås med mig längre..
Men jag får se det från den ljusa sidan. Det är snart nedsläpp för kvällen match. Timrå-Färjestad.
Då kan jag sitta här och njuta av matchen utan att bli störd. FBK kläderna är på så nu är det bara vinsten jag väntar på.
Och det vore ju självaste f-n om dom inte vann idag. Frölunda vann ju över DIF och ligger nu bara ett poäng efter FBK. Så det gäller att hålla avståndet nu.
Annars har dagen varit lugn och fin. Har varit i ishallen och kollat när Timmy tränat. Som vanligt är man som en isglass när man går därifrån. Skit vilken kall hall vi har här i kommunen. Vore bra om vi fick en ny hall snart. När vi kom hem satt vi och tittade lite på youtube Timmy och jag. heheh vi gick igenom tidernas fighter med Färjestad.
Nu har vi precis avslutat middagen och Timmy ska idag sova över hos en kompis. Så jag avslutar dagen som jag började den... med HOCKEY!!!
ha en underbar lördagskväll
Kram

Härliga Monica



Min underbara, härliga Monica

Vi fortsätter lite i varslets spår...
Detta är ett ansikte som borde finnas med i varje tidning!
En tjej som troligtvis blir uppsagd. En vän och kollega som är mycket omtyckt
Det är en tjej som ser saker på lite annat sätt.
Som idag tex. Jag ringde henne igår och berättade om varslet. (hon var ledig) och idag kommer hon med en underbar röd peruk. Hon tyckte helt enkelt att vi behövde lite färg mitt i eländet.
Tack Monica för att du är så underbar! Och som jag sa igår när jag ringde.. Det måste vara 2000 ;) tror du har helt fel. Vi kan inte bli utan dig!

Krisens ansikte



I varenda tidning idag har det stått om krisens ansikten. Bilder på Volvoarbetare som är hotade av ett varsel.
Vi är många, väldigt många som är drabbade. Tyvärr är det bara på fabriken som dom interjuvar folk och fotar.
Så idag kom det första avskedet på Volvo Cars Customer Service (RA). Så här ser han ut.
Glad?! Ja han har alltid varit en glad kille. Sa inte mycket och gjorde inget väsen av sig. Tyvärr fick han avskedet av en orsak... Han tappade nycklar.
Vi som har haft honom med även på Renå tiden sörjer honom nu mycket.
Vi önskar dig all lycka i framtiden!!

Varsel

ja nu vet man iaf vad presskonferensen skulle handla om idag...
3300 jobb bort på Volvo. Vad säger man.. suck.
Jag älskar verkligen mina vänner för att dom både ringer, skriver, smsar mig och frågar hur jag mår och hur det går. Om jag får vara kvar mm mm.

Att man är ledsen är kanske inte så konstigt. Det är ju vänner som försvinner och själv kanske med.
Men jag tror inte jag ser så mycket problem om jag skulle få gå. Jag ser nog lite hur det blir att stanna kvar.
Kanske ska man inte måla fan på väggen än men det känns tungt vilka tankar man än får och har.

Naturligtvis så kommer en massa andra tankar med i kölvattnet. Är det så här livet ska vara? Är jag nöjd med mitt liv? finns det något jag kan göra mer eller mindre av? Är livet så som jag verkligen vill att det ska vara? Frågorna är många och svaren få. Ska man se med tiden vad framtiden har med sig? Eller ska man våga chansa och satsa för att vinna? Ska man våga ta förlusten om allt går fel? Ska man försöka förverkliga sina drömmar eller ska man bara ha dom som en tillflykt när man behöver?
Ja, jag kan bara konstatera att jag sitter med tusen frågor och funderingar men inga svar. Vill jag ha svar?? Hmm ny fråga och fortfarande inget bra svar på den.

Ni som redan vet svaret på Era frågor önskar jag en underbar dag!
Ni som sitter i samma båt som mig önskar jag en underbar dag och LE. Jag tror allt går lite lättare då ;-)

Kramar

Kräftstjärtsröra

2 personer

1 rödlök
1 purjolök
1 ask med färskost smaksatt med enbart vitlök
1/2 burk creme fraiche
1 burk kräftstjärtar i lag
salt & peppar

Fräs rödlök och purjolök så dom blir glansiga
rör ner ost och creme fraichen
smaka av med salt & peppar
Låt koka upp.
Alldeles innan servering lägg i kräftstjärtarna som är avrunna från lagen.

Servera med färsk pasta, sallad, och kanske gärna en vitlöksbaguette.

Vill man ha mer vitlöksmak kan man pressa i en vitlöksklyfta.

Rätten är supergod och tar ca 10 min att göra. Perfekt för en fredag men lite gott vin till.

En helg passé

Så har en ny helg passerat igen.
Middagen som jag lagade blev bra. Fick godkänt på det.
Och för alla er nyfikna, så var det en pasta rätt med kräftstjärtar. Receptet kommer jag att skriva ner här en dag :D
Vi tog det bara lugnt och myste mycket i helgen. Det är skönt att kunna slappna av är man är ledig och inte ha en massa måsten. På lördagen gick vi en runda på köpcentret. Jag hittade äntligen en morgonrock som jag nu kan ha hemma hos Pål. På söndagen var vi bortbjudna på kalas. Alltid lika spännande att träffa nya människor. Innan vi åkte dit fick vi en fika hos Linda och Svenn. Underbart att träffa dom igen. Nu ser jag fram till helgen vecka 46 då Linda och Elin kommer hit till mig så vi kan få en riktigt mysig och kul helg tillsammans. Det är den helgen som Liseberg öppnar för julen så våra planer ligger att vi ska dit och få lite stämmning i våra kroppar :D Vad som händer mer får vi se när vi kommer dit men jag vill lova att det kommer bli många goa skratt och en härlig helg.
Veckan har annars börjat ganska bra tycker jag. Vi har haft lite mer att göra på jobbet nu och det är skönt. Då går tiden lite fortare. Fick i och för sig reda på ikväll att Volvo ska hålla en presskonferans imorgon (onsdag). Stod inte vad det gällde så nu går det runt lite i hjärnan. Är det fler varsel pågång? eller är det något annat?
Ja ja, lever man imorgon så lär man få reda på det.
Nu är det natten för mig!

kram

I have a bad feeling....

ibland vaknar man bara med en känsla av att det är något som är fel eller kommer att hända eller att man helt enkelt är orolig. Jag vaknade med den känslan imorse. Det kan ju vara att man har drömt något men då brukar känslan försvinna så småningom men jag har kvar känslan ännu.. Går liksom och väntar på att något ska hända. Och som sagt.. känslan är inte positiv.
Ska färga håret idag och få bort allt det gråa.. Gud jag ser ju ut som 70 år i huvudet.. men nu ska det bli brunt och fint igen hoppas jag iaf. Borde tvätta lite mer kläder idag men gör det imorgon istället. Varför ska man göra allt på engång för? Kan lova att det är ingen som tar jobbet ifrån mig här hemma så det är ingen som behöver störas av att det ligger lite tvätt och väntar på mig.
Idag har jag även ett litet annat probelm. VAD SKA JAG ÄTA TILL LUNCH??? Hmm kommer jag inte på något får jag väl ta med morrötter till jobbet.
Var rädda om er där ute!!

Kram

dagens ordspråk: Det smakar inte vaniljsås! hehhehehe

RSS 2.0